Vyberte stránku

Zrnková káva Columbia Supremo

0,00 

Katalogové číslo: Ka 1005c Kategorie: Štítek:

Popis

Exotická chuť, to vám slíbí káva Columbia. Závan pomeranče a bergamotu na vašich jazycích se zapíší tak, že si budete muset udělat další a další a další kávu.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Jako třetí největší producent kávy na světě je Kolumbie domovem velkého počtu oblastí pěstování kávy, ročně vyprodukuje až 810 000 metrických tun. Káva Supremo je velmi dobře odlišitelná. Pokud si chcete být jisti kvalitou, měli byste začít vizuální kontrolou, zrna této kávy mají typickou skořicovou barvu. Kromě toho by velikost plodů měla být relativně větší než běžné odrůdy káv, na to se v podstatě odvolává i ve svém názvu Supremo. Tato káva je mírná a má vynikající rovnováhu mezi svým tělem a kyselostí. Pohár má pěkný ovocně-květinový závěr a po jejím dopití budete mít chuť připravit si další šálek.

Chuťový profil

Tato káva je ideální pro lidi, kteří upřednostňují bohatý, ale vyvážený chuťový profil. Sladké čokoládové chutě jsou zpočátku velmi výrazné, později přicházejí ovocné tóny, které se mohou dotknout karamelu, jablka a červeného ovoce, jako jsou např. bobule. Kolumbijská aromata bývají občas poněkud citrusová s náznaky koření. Créma je hustá a lahodná. Ať si ji připravíte ve dne nebo v noci, pravděpodobně se stane vaší oblíbenou.

Pěstování, zpracování

Kolumbijskou kávu Supremo přinesli do hor Kolumbie jezuitští misionáři ve formě kávovníků arabica. Tyto stromy upřednostňují vyšší nadmořské výšky a nižší teploty. To jim umožnilo rychle se přizpůsobit rozmanitému terénu krajiny, pomohly také sopečné hory, díky kterým kávovníky nádherně kvetou. Během růstu procházejí plody pomalým cyklem zrání, což má za následek velmi jedinečnou chuť kávy. Plody jsou po sklizni zabaleny do pytlů a okamžitě odeslány do zařízení na odstraňování buničiny. Po tomto procesu je káva fermentována, aby se zvýraznily její charakteristické vlastnosti. O čtyřiadvacet hodin později se kávová zrna promyjí vodou, aby se odstranily všechny nečistoty. Tento zásadní krok odlišuje autentickou kolumbijskou kávu od té brazilské. Kávová zrna jsou po umytí ponechána na slunci, dokud nejsou zcela suchá a nemají ideální poměr vlhkosti. Díky specifickým procesům a pečlivé pozornosti k detailům se ze semen a stromů, které byly kdysi dovezeny do Jižní Ameriky, vyvinula vynikající káva, dnes známá jako kolumbijská káva Supremo. Už na první pohled jiná a jedinečná.

Jak si ji připravit

Columbia Supremo se výborně podává bez ohledu na to, který způsob vaření upřednostňujete. Ale i přesto je ideální volbou pro espesso stroje či aeropress, kdy ještě více vynikne jemná chuť a podmanivé aroma. Pokud jste nováček v nákupu čerstvě upražených káv a nevíte kde začít, nebo jste-li kávový veterán, tento výběr nadprůměrně uspokojí vaši chuť na kávu.